Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kütahya °C
Turunc Fly Wuppertal 42107, Gathe 45 0202/444765 - 017670572930 Turuncfly@web.de

MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali TÜRKER: “DIŞ POLİTİKADA YANLIŞLIK YAPMAYALIM.”

REKLAM ALANI
28.11.2015
833
A+
A-

MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali TÜRKER yaptığı yazılı basın açıklamasında AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirerek, “Ülkemizde uygulanan dış politikada yapılan yanlışlıkların faturasının kimlere çıktığını görmekteyiz.” Dedi. Başkan TÜRKER yazılı basın açıklamasın da şu ifadelere yer verdi.
Ülkemizde uygulanan dış politikada yapılan yanlışlıkların faturasının kimlere çıktığını görmekteyiz. Çevre ülkelerle ‘’sıfır sorunumuz var’’ denmesine rağmen bakıyoruz ki sorunumuz olamayan hiçbir ülkenin kalmadığını , aynı zamanda kat be kat artmış ve hatta savaşacak hale gelmişiz. Olaylar , gelişmeler ve yaşananlar daha doğrusu Türkmenlere yapılan soykırım bizleri üzüyor, yüreğimizi sızlatıyor.
Misak-i Milli sınırları içerisinde bulunan soydaşlarımıza zor ve sıkıntılı anlarında destek olmamız , yanlarında olup onlara yardımda bulunmamız ülkemizde yaşayan her ferdinin en büyük vazifesi olmalıdır.
Suriye sınırı, 20 Ekim 1921 yılında yapılan antlaşmayla çizilmiş olup; Hatay , Bayır ve Bucak bölgeleri Suriye tarafında kalmıştı. Çizilen bu sınırlar, Lozan’da yapılan görüşmeler sonucunda onaylanmıştır. Sonraki yıllarda ise hepimizin de bildiği diplomasi başarı sayesinde Hatay ili anavatana katılmış oldu.
Bu bölgede yaşayan Suriye Türkmenleri Osmanlı tarafından Hac yollarının güvenliği ve stratejik düşüncelerle buralara iskan ettirilmiştir. Bizler, şunu çok iyi bilmeliyiz ki soydaşlığımızın ötesinde Türkiye’nin güvenliği açısından da hayati önem taşıdığını bilmemiz gerekir. 21. yüzyılda Ortadoğu coğrafyasında sınırlar şiddetli ve ciddi bir şekilde sarsılmakta olduğunu cümle alem görmektedir.
İşte, bölgenin stratejik öneminden dolayıdır ki Türkmen bölgesi Esat ve Rus güçlerinin saldırılarına maruz kalmaktadır. Irak hükümeti ve Rusların asıl arzuları; hakimiyet alanlarının genişletilerek Türkmenleri bertaraf ederek rejimi destekleyen insanları bu bölgelere yerleştirip nüfus olarak yoğunluk sağlamak istediklerini görmekteyiz. Bunlar, İşid var bahanesi ile İşid olmayan bu Türkmen bölgesine saldırmaktan, bombalamaktan ve insan öldürmekten geri durmuyorlar.
Hükümet yetkilileri , acil olarak buradaki Türkmen soykırımına dur demesi ve Devletin imkanları ile daha etkin bir mücadele etmesi daha uygundur. Dış politikaların daha etkili bir mücadele içerisinde olup uygulanan politikaları tekrar gözden geçirmesi gerekir. Yoksa akla gelmez mi ki bu olaylardan prim yapıyor , siyasi kazanç mı sağlıyor diye?
Dünyanın her yerinde özellikle Ortadoğu’da , Irak’ta , Suriye’de Türkmen soy kırımı işini planlı olarak yürüten bilinen güçler Türkmenlere nefes bile aldırmadıkları, ölüm yağdırdıklarını görmekteyiz. Suriye’deki Türkmen bölgeleri, bizim için Hatay veya İskenderun’dan hiçbir farkı yoktur.
Yaşanan bu olay ve gelişmeleri yakinen sabırla ve kaygı içinde takip ediyoruz. Nerede bir soydaşımız varsa onunlayız ; birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Ülkemizde yetkili olanların acilen gerekli olan tedbirleri almak zorundadırlar. Aksi takdirde millete hesap vermekte zorluk çekerler, bu böyle bilinsin. Büyük Türk Milleti , elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile uğraşan iç ve dış güçlere gerekli dersi vereceğine inancımız tamdır.
Yetkilileri uyarıyoruz .Ne gerekiyorsa yapılsın. Yoksa tarih , Türk Millet ’İ affetmez. Bize güç veren , cesaretimizi artıran kuvvet; iman ve itikadımızdır. Yüce Mevla’m bizimle birliktedir.
Türkmen soydaşlarımıza muhabbetlerimizi ve selamlarımızı gönderip , şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve yaralılara Yüce Allah’tan (c.c.) acil şifalar diliyoruz.

türker 1

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.