Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kütahya °C
Turunc Fly Wuppertal 42107, Gathe 45 0202/444765 - 017670572930 Turuncfly@web.de

Türkler Yurt Dışında 2,5 Milyon’a Yakın Ev Satın Aldı

REKLAM ALANI
11.12.2015
827
A+
A-
Yapılan araştırmalara göre Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke, 1 milyon 800 bin konutla Almanya oldu.

Yurt dışında 1975’ten beri Türklere konut satışı yapan ve bu konuda danışmanlık hizmeti veren Nova Group Holding Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Güler, Türklerin yurt dışında konut edinme verilerine ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını AA muhabiri ile paylaştı.

Gurbetçilerin, Türkiye’de gayrimenkul konusunda yapılan bazı yanlışların nedeniyle 1985’ten bu yana yurt dışında ev almaya başladığını ifade eden Güler, en fazla konut satışının Almanya’da gerçekleştiğini belirtti.

Almanya’da yaşayan Türklerin yüzde 45’inin oradan ev aldığını aktaran Güler, “Yapılan araştırmalara göre, Türklerin Almanya’dan aldığı konut sayısı 2 milyona yaklaştı. Gurbetçilerin bu ülkeden aldığı konut sayısı 1 milyon 800 bin. Bu ülkeyi Fransa izliyor. Buradan alınan ev sayısı ise 120 bin” dedi.

Türklerin, Belçika, İsviçre ve Hollanda gibi ülkelerde 150 bin, ABD’de 75 bin, İsveç’te 10 bin civarında evi olduğuna işaret eden Güler, gurbetçilerin Avrupa’da en çok konut Berlin’den konut aldığını kaydetti.

“ABD’de New York, Miami, Los Angeles ve San Diego öne çıkıyor”

ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise Türklerin ABD’de gayrimenkul alımına ilgi gösterdiğini belirterek, “Özellikle New York, Miami, Los Angeles, San Diego gibi gözde yerlerde gayrimenkul edinmeye yöneliyorlar. Genelde orta gelir grubuna yönelik gayrimenkul segmentine talep gösteriyorlar” dedi.
konut-sayisi-2-milyona-yaklasti-

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.