ÖZGÜN MİMARİ PROJE İLE YAPILACAK.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezinin özgün bir mimari ile yapılacağı açıklandı.
Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel,Vural Kavuncu,Şükrü Nazlı ile Ahmet Tan yaptıkları ortak açıklamada, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri, Şehit ve Gazi Yakınları Hizmetleri, Eğitim ve Danışmanlık Birimleri, Mesleki Görüşme ve Yardım Hizmetleri Servisinin bulunacağı hizmet binasının 5870 metrekare kullanım alana olacağını belirttiler.
Kütahya Milletvekillerinin ortak açıklaması şöyle:”AK Parti Hükümetleri döneminde kurulan bakanlıklardan biri olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Politikalarımızın yürütülmesi ve toplumda dezavantajlı olan bireylere yönelik hizmetlerin koordine edilmesi için il müdürlükleri tesis etmişti. Kütahya’mızda da kurulduğu günden bu yana kısa süre içinde topluma yönelik hizmetlerini çeşitlendiren kurum için yeni bir hizmet binası ihtiyacı doğmuştu. Bu konuda İl Müdürümüz ile birlikte milletvekilleri olarak Bakanlık nezdinde yaptığımız çalışmalar sonuç verdi ve yeni bir hizmet binası yatırımına karar verildi.
Fatih Mahallesi, Fevzi Çakmak caddesi üzerinde, (DSİ Karşısı) yapılacak bina 1200 m2 ye oturacak ve toplamda 5870 m2 kullanım alanı olarak inşa edilecek. Sosyal Hizmet Merkezinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri, Şehit ve Gazi Yakınları Hizmetleri, Eğitim ve Danışmanlık Birimleri, Mesleki Görüşme ve Yardım Hizmetleri Servisi gibi bölümler yer alacak.
Özgün bir mimari projeye sahip olacak olan hizmet binası İl Özel İdare tarafından 26.01.2016 tarihinde ihaleye çıkılacak. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz ve ekibine, Sayın Bakanlarımıza, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkürü borç bilir, hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileriz.