VATANDAŞLARA VE ESNAFA ELEKTRİK FATURASI ŞOKU!
Bir çok Hisarcıklı vatandaş sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları fatura resimleriyle son gelen elektrik faturalarına isyan ettiler.
90 lira ile 570 lira arasında değişen elektrik faturalarını sosyal paylaşım sitelerinden paylaşarak büyük tepki gösteren vatandaşlar,OEDAŞ ın denetimsiz ve başına buyruk hareket ettiğini, bazen 20 günde bazen 3 ayda bazen de 45 günde sayaçları okuyup değerlendirdiğini söylediler. Özellikle son faturaların 45 gün gibi geç bir sürede okunmasının zamlı tarifeden fatura tahsili için yapıldığı dedikodularının dolaştığını belirten vatandaşlar, geçen ay aynı cihazları ve aynı elektriği kullanmama rağmen 60 lira olan faturasının bu ay 90 lira geldiğini, yine başka bir vatandaş geçen aylarda 220 lira olan faturasının bu ay 397 lira geldiğini ve nasıl ödeyeceğini bilmediğini söyledi.
Bölgede sık sık yaşanan elektrik arızalarında aynı hassasiyeti göstermeyen ve fatura tahsili bir gün geçtiğinde bile elektriği kesen OEDAŞ’a tepkiler gün geçtikçe artıyor.Vatandaşlar keyfi uygulamalardan dolayı yetkililerden konuyla ilgili yardım bekliyor.