GAZETECİ SEDAT ÖZALP SONSUZLUĞA DUALARLA UĞURLANDI
Gediz ilçesinde gazetecilik yapan aynı zamanda Kütahya gazeteciler cemiyeti üyesi Sedat Özalp, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirirken bugün Gediz ilçesinde toprağa verildi. Astım rahatsızlığı nedeniyle bir haftadan beri Uşak’ta tedavi gören Özalp, dün öğleden önce solunum yetersizliğine bağlı olarak kalp krizi geçirdi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Biri kız iki çocuk babası 50 yaşındaki Sedat Özalp’in cenazesi, bugün öğle vakti Gediz Ulu Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Gediz Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Gediz Kaymakamı Avni Kula,Gediz belediye başkanı Dr.Mehmet Ali Saraoğlu,Garnizon komutanı Jan.Yzb.Turgut ÇITAK,Kütahya Gazeteciler cemiyeti başkanı İhsan Tunçoğlu ve vatandaşlar katıldı.ÖZALP kılınan cenaze namazının arasından gözyaşları içerisinde Gediz ilçe mezarlığına defnedildi.
1992 yılından beri gazetecilik ve matbaacılık yapan Sedat Özalp, aynı yıl yayın hayatına başlattığı haftalık Yenigediz Gazetesi ile gazetecilik mesleğini sürdürdü. 2004 yılında haftalık Bölgem Gazetesi’ni de çıkaran Sedat Özalp, Yenigediz Gazetesi’ni günlük yayına çevirerek iki gazeteyi birden uzun yıllar soluklandırmayı başardı.Genç fm radyosu ile yıllardır ilçenin sesi olan Özalp Kütahya gazeteciler cemiyeti üyesiydi.
Yenigediz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recep Baysal, “Sedat beyin büyük emekleri sonucu kurulan ve çocukları gibi sevdiği bu güzel yayınları onun emaneti olarak uzun yıllar yaşatmaya kararlıyız” dedi.
/ YUNUS DAŞDEMİR