BEN DEMİŞTİM
Hiç de güzel bir söz değil biliyorum. Ama ne yapayım? Gerçekten ben demiştim. Ve daha neler dedim. Benim gibi kimler kimler neler söyledi de… Acaba dinleyen oldu mu? Olsaydı böyle mi olurduk?
Aşağıdaki yazıyı tam altı sene önce2010’da yazmış ve “AMAN!” demişim.
Bakınız:
***
KÖR KAPTANLAR
Yolcular uçağa yerleşmiş, kaptanların gelmesini bekliyorlar. Biraz sonra uçağın yanına bir servis aracı yaklaşıyor. İçinden önce kaptan pilot iniyor. Elinde beyaz bir baston, kolunda üç noktalı bandı ile.. Hemen ardından yardımcı pilot iniyor. Onun kolunda da üç noktalı bandı, bir köpeğin tasmasından tutmuş uçağa doru yürüyorlar.
Yolcular, bir kamera şakası herhalde deyip gülümsüyorlar.. Fakat biraz sonra pilotlar yerlerini alıyor, anonslar yapılıyor.. Yolcularda küçük bir tedirginlik.. Ama yine de ihtimal vermiyorlar böyle pilotları olabileceğine..
Uçak biraz sonra harekete geçiyor.. Yolcular endişeli.. Uçak hızlanıyor ve yolcular mırıldanmaya başlıyor “bu nasıl iş?” diye.. Uçak hızını tam almış, pistin bitmesine birkaç metre kalmış.. İşte o anda feryatlar, çığlıklar.. Derken uçak burnunu kaldırıyor ve düzgün bir kalkış yapıyor.
Kaptan pilot işte bu anda yanındaki yardımcısına şöyle sesleniyor:
“Bu gerzek yolcular bir gün çığlık atmakta gecikecekler ve hep birlikte geberip gideceğiz.”
Bu güzel darb-ı meselden sonra söylenecek fazla bir şey olduğunu sanmıyorum…
Ey bu uçağın yolcuları! Ya zamanında basın feryâdı, ya da daha da ses çıkarmayın…
***
Doğru fıkrayı mı yazmışım? Herhalde doğru. Memleketin şu haline bakılırsa…
Esat ANIK