Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kütahya °C
Turunc Fly Wuppertal 42107, Gathe 45 0202/444765 - 017670572930 Turuncfly@web.de

Almanya’nın yüzde 45’i borçlu

REKLAM ALANI
28.03.2016
857
A+
A-

tapu-Almanya’da hanehalkının yüzde 45’inin borçlu olduğu bildirildi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), “Hanehalkı Maliye Tablosu” isimli bir araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Buna göre, Almanya’daki servet dağılımı nispeten dengesiz gerçekleşti ancak son dört yıl içinde servet bölüşümündeki adaletsizlikte artış gözlenmedi.

2014 yılında Almanya’da en zengin hanehalkının yüzde 10’u, toplam net servetin yüzde 59,8’ini tek başına elinde bulundurdu. Bu dönemde ortalama net servet, 214 bin 500 avro ölçülürken, hanehalkının yüzde 74’ünün bu ortalamanın altında bir servete sahip olduğu belirlendi.

Söz konusu araştırmada, hanehalkının zenginlik kompozisyonu ve borç durumuna ilişkin bilgiler de yer aldı.

2014 yılında, neredeyse tüm hanehalkının elinde tuttuğu finansal olmayan varlıkların, finansal varlıklara oranla daha fazla olduğu görüldü. Gayrimenkul mülkiyeti ve servet arasında güçlü bir ilişki tespit edildi. 2014’te Alman hanehalkının yüzde 44’ü yaşadıkları mülkü satın aldı.

Hanehalkının yüzde 45’inin borcu var

Söz konusu araştırma, Almanya’da hanehalkının yüzde 45’inin borçlu olduğunu, yüzde 21’inin en az bir konut kredisi, yüzde 33’ünün de öğrenci kredi borcu, tüketici kredileri ve kredi kartı borcu gibi teminatsız kredi borçları bulunduğunu ortaya koydu.

Öte yandan, ankete dayalı söz konusu araştırma ilk olarak 2010 yılında yapıldı. 2014 yılındaki araştırmaya yaklaşık 4 bin 400 hanehalkı katıldı. Bir sonraki araştırmanın ise 5 bin civarında hanehalkının katılımıyla 2017 yılında yapılması planlanıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.