Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kütahya °C
Turunc Fly Wuppertal 42107, Gathe 45 0202/444765 - 017670572930 Turuncfly@web.de

Serdar Camii İbadete Açıldı

Serdar Camii İbadete Açıldı
REKLAM ALANI
28.05.2016
963
A+
A-

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2012 yılı sonunda inşaatına başlanan Serdar Camii ibedete açıldı.
Ergenekon Mahallesi Altınkaya Yapı Kooperatifi Ahmet Ekici Caddesi’nde yapımı tamamlanan Serdar Camii’nin açılış törenine Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Müftüsü M. Ali Değirmenci, Serdar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Mahalle Muhtarı Yakup Şahin ile birçok vatandaş katıldı.
Dualarla açılışı yapılan Serdar Camii önünde Cuma namazı çıkışı tüm vatandaşlara etli pilav, tulumba tatlısı ve ayran ikram edildi.
Yapımı yaklaşık 3,5 yılda tamamlanan Serdar Camisi, 2 bin 609 metrekare arsa üzerinde 520 metrekare kapalı alana 3 kat olarak inşa edildi. 600 kişilik caminin zemin katı çok amaçlı olarak kullanılabilecek şekilde yapılırken, yol seviyesindeki giriş katına bağlanan köprü üzerinde göz dolduran bir şadırvan bulunuyor. Şadırvan ve köprünün altında modern tuvalet, gasilhane ve morgu da bulunan caminin giriş katında 600 kişi rahat bir şekilde ibadet edebilecek. Yarım ay şeklindeki üçüncü kat ise kadınların ibadet edebilecekleri şekilde hazırlanmış. Tamamen Kütahya çinileri ile donatılan caminin açık mavi renkli halıları ve tabandan ısıtma sistemi camiye gelen her vatandaşı cezp ediyor.(MA-EFE)

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.