Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kütahya °C
Turunc Fly Wuppertal 42107, Gathe 45 0202/444765 - 017670572930 Turuncfly@web.de

Günlüce’nin tarihi kitaplaşıyor

Günlüce’nin tarihi kitaplaşıyor
REKLAM ALANI
15.11.2017
741
A+
A-


Kütahya’nın Emet ilçesinin Günlüce köyü ile ilgili, Tarihçi Gazeteci-Yazar Tuna İşleyen tarafından kaleme alınan ’Sülyebala’dan Sülye’ye, Sülye’den Günlüce’ye adlı eser, önümüzde günlerde raflardaki yerini alacak.Günlüce’nin tarihi kitaplaşıyor

İşleyen’in 1998 yılındaki köy hakkındaki araştırma ve çalışmalarından sonraki ilk kitabı olma özelliğini taşıyan ‘Sülyebala’dan Sülye’ye, Sülye’den Günlüce’ye’ nin içeriğinde Günlüce’nin Milli Mücadele dönemindeki yeri ve kültürel dokusu yer alıyor.

Kitap Kulübü Yayınları tarafından yayına hazırlanan eserin Yayın Koordinatörlüğü’nü Muhammed Deniz üstlenirken Editörlüğü’nü ise Deniz Karaalioğlu gerçekleştirdi. Kitaba ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarihçi Gazeteci Yazar Tuna İşleyen, kitabı tüm Günlüce halkına ithaf ettiğini belirtti.

Günlüce’nin tarihsel bir önem taşıdığını belirten İşleyen, “Bölgemiz bilindiği üzere Kurtuluş Savaşı’nda kırılma noktası denilebilir bir döneme tanıklık etmiş, bağımsızlık uğruna nice gazi ve şehitler vermiş kutlu bir geçmişe sahip. Bakıldığında Ege’nin küçük bir kasabası görünümündeki Günlüce özellikle kültürel yapısı bakımından yıllardır ayakta kalmış, kendi kültürünü yaşantısına yansıtmış hoşgörülü bir halkın omuzlarında günümüze taşınmıştır” dedi.

Köyünün tarihte önce Sülyebala, ardından Sülye daha sonra da Günlüce olarak kayıtlarda yer aldığının altını çizen Tuna İşleyen, “Üniversite bitirme tezi olarak hazırladığım bu eseri, köyüm ve hemşehrilerim adına bir hatıra somut bir kültürel obje olarak ortaya çıkarmak istedim. Bu anlamda yazdıklarım, bir nebze de olsa tarihinde sosyolojik değerlerinin yarınlara taşınmasını istediğimiz Günlüce’nin yeni nesli için de benim açımdan önem arz ediyor. Bu nedenle katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Tİ – EFE)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.